Forår, forår, forår... eller....

April er jo bare april. Mindes ikke, at have oplevet alle årstider på én og samme dag, men det blev så i år, at det skulle ske. Dog er foråret heldigivs på vej, og solen og varmen mærkes da også mere og mere.

Året starter lidt træslt ud;

Div. plageskuer er aflyst, da corona jo stadig har fat i os. Vores 1 års hoppe Ruby, var ellers gjort klar til at skulle på showbanerne, men det må vi så vente lidt med.

Camillas hoppe Model, har bøvlet lidt med ridningen og efter en større udredningen, er det nu konstateret at hun har slidgigt i det ene bagben.
Det er en træls ting at få konstateret, på så ung en hoppe og man kan ikke gøre så meget ved det. Div. tilskud og specialsko der kan afhjælpe er sat igang og Camilla er startet på genoptræningen. Så håber vi at Model kan holde mange år endnu.  

Forår betyder også gang i bedækningssæsonen. Vi har valgt at forsøge at ifole 3 hopper i år. Vi har pt. 2 stk. igang hos hver sin hingst.
Vi er dog blevet udfordret i valg af hinsgte, af den florende herpesvirus, hvilket har betydet at flere hingsteholdere har lukket for fremmede hopper. Det er fuldt forståeligt, at man passer på sine dyr. Så vi er gået i tænkeboks omkring, mulige hingstevalg og hvad der kan lade sig gøre i disse udfordrende tider.
Det er næsten umuligt at finde en tappet Welsh cob hingst, medmindre det er frostsæd - Så er der 3 stk. gode hingste i DK og et større udvalg af gode hingste i udlandet. 

Bagsiden af det at være avler..

 
De allerførste af årets føl, begynder så småt at se dagens lys rundt omkring. Det er på mange måder givende at se og opleve det lille nye liv.
Og ikke mindst, det helt særlige at få udløst den spænding, man venter i 11 laaaange måneder på!
Det er denne tid som man efter en lang og kold vinter, virkelig ser frem til, som hesteejer og særligt som avler. Foråret der medbringer føl, varme, sol og grønne marker.
 
Men med ét, kan dette forsvinde.
Vi ventede 1 føl i år. Et føl vi virkelig havde set frem til. Men skæbnen ville det anderledes.
 
Ruska Pearly Princess aborterede sit føl i sidste uge, drægtig i 8. måned.
Heldigvis er Ruska en meget erfaren avlshoppe, så hun har klaret det hele så fint og er upåvirket over situationen. 
Men som avler er det dybt frusterende, enormt ærgerligt og man bliver så ked af det. Og så er det tilmed 2. år i træk, at vi mister et føl.
 
Af hensyn til de øvrige drægtige hopper på stedet, valgte vi at lade føllet gå til obduktion og forskning. Det har givet os klarhed om hvorfor aborten skete.
Men nu håber vi endnu mere på, at næste føl-årgang bliver en succes. 
 

Godt nytår 2020/2021

Vi ønsker alle et godt og lykkebringende nytår.

2020 kan vist kun beskrives som et meget specielt år. En pandemi, vi nok ikke lige havde set komme samt hvilke konsekvenser den har betydet for vores allesammens hverdag. Det er ikke mange shows, der har kunne afholdes og derfor har sæsonen bestemt også været meget stille her hos os. Året hvor man tit har tænkt tilbage på, hvordan verden var før Corona. Vi satser på et bedre og mere aktivt år i 2021.